Véget ért a Wallis által az Altera részvényeire tett vételi ajánlat, folytatódhat a stratégia megvalósítása

150 150 Autowallis

Lejárt a Wallis Asset Management által az Altera részvényeire tett vételi ajánlat elfogadásának határideje: egyetlen részvényes sem ajánlotta fel részvényét. Az eredmény azt mutatja, hogy a részvényesek bíznak a társaság legnagyobbtulajdonosa, a Wallis által bemutatott stratégiában, melynek keretében tőzsdére lép a Wallis gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó, közel 70 milliárd forint éves árbevételű vállalatcsoport.

A Wallis Asset Management Zrt. (Wallis) által az Altera Nyrt. részvényeire tett vételi ajánlat elfogadásának határideje 2018. július 9-én, hétfőn 12 órakor lejárt. A határidőig az ajánlatra vonatkozó elfogadó nyilatkozat nem érkezett, egyetlen részvényes sem ajánlotta fel részvényét. Avételi ajánlat lezárultát követően a Wallis 1,74 százaléknyi Altera törzsrészvény vásárlásával 25,07százalékra növelte részesedését a társaságban, ezzel továbbra is a vállalat legnagyobbtulajdonosa. Az Altera Igazgatósága az ajánlat eredményét úgy értékeli, hogy a társaság részvényesei bíznak a Wallis által bemutatott működési tervben és stratégiában, így az Altera a jövőben a dinamikusan növekvő magyar és közép-kelet európai gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói szektorban fektethet be. Az, hogy a vételi ajánlat során egyetlen részvényt sem ajánlottak fel a befektetők, lehetővé teszi, hogy továbbra is megvalósítható a szükséges szintű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos, hosszútávú tőzsdei jelenléte, a működés nyilvánossága.

A stratégia megvalósításához szükséges tranzakciósorozat következő lépéseként apporttaltörténő tőkeemelés keretében a Wallis gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó, közel 70 milliárd forint éves árbevételű négytagú vállalatcsoportja az Altera tulajdonába kerülhet. Ez nem csak az érintett vállalatok, hanem a magyar tőkepiac szempontjából is mérföldkő, hiszen ez az első olyan tranzakció, mellyel a magyar gazdaság egyik húzóágazata, az autóipar megjelenik a magyar tőzsdén. Az Altera portfoliójába kerülő vállalatok tevékenysége és azoknak a társaság eredményességéhez való hozzájárulása jelentősen növelhetik az Altera részvényei iránti keresletet, és ezáltal a részvényárfolyam folyamatos emelkedése biztosítható.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ANNOUNCEMENT