Bemutatkozás

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. autóipari befektetésekre fókuszáló befektetési portfóliójának folyamatos szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működik. Az AutoWallis Csoport tagvállalatai Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozik. A Csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna, a Wallis British Motors, a Wallis Kerepesi és a Wallis Autókölcsönző, melyek együttes, konszolidált IFRS számviteli szabályok szerinti árbevétele 2019-ben meghaladta a 75 milliárd forintot. A Csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, az Isuzu, a Jaguar, Kia, a Land Rover, a Maserati, a MINI, az OPEL, a Ssangyong, és a Sixt rent-a-car, melyek közül a BMW a prémium autópiacon, míg a Sixt az autókölcsönző piacon foglal el domináns pozíciót.

Az AutoWallis Csoport tagjai

Wallis Automotive Europe

A Csoport legnagyobb árbevételű tagja a Wallis Automotive Europe (WAE) már több, mint 20 éves független gépjármű nagykereskedelmi múlttal rendelkezik. Jelenleg az Isuzu márkát Magyarországon képviseli, mely a japán autógyártók közül a legrégebbi múltra tekint vissza, és egy évszázad alatt a világ egyik legnagyobb haszongépjármű-gyártójává lépett elő. Emellett 2012-ben Magyarországon és Romániában újra bevezette a dél-koreai Ssangyong márkát, melyet 2018-tól Csehországban és Szlovákiában is forgalmaz. A két ázsiai „4×4 specialista” gyártó termékein kívül a WAE exkluzív disztribútora a Jaguar és Land Rover járműveknek és alkatrészeknek 9 országban (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Macedónia, Montenegró, Koszovó és 2020 tavaszától Magyarországon is).

Wallis Motor Pest és a Wallis Motor Duna

A Wallis Motor Pest és Duna Magyarország legnagyobb és legrégebben működő BMW autó, motor és MINI kereskedései, amelyek a Wallis Motor vezérképviseletből váltak önálló cégekké 2001-ben. A BMW gyár márkái mellett az elmúlt években egy új, exkluzív bemutatóteremben az olasz luxusmárka, a Maserati is a portfólió részévé vált.

Wallis Autókölcsönző

Az AutoWallis Csoport minden tevékenységi területén a lehető legmagasabb színvonalra törekszik ezért a nagy múltú és nemzetközileg elismert Sixt Rent-a-car globális hálózatának magyarországi franchise partnereként kínálja komplex mobilitás szolgáltatásait. A globálisan több mint 100, a hazai piacon pedig már 20 éves tapasztalattal rendelkező brand a világ egyik vezető mobilitás szolgáltatójává nőtte ki magát. A 1999-es magyarországi piacra lépést követően a kezdetben 30 autóból álló flotta mérete az évek során bizonyos időszakokban már az 1000 autót is meghaladja. Idővel a szolgáltatási paletta is folyamatosan bővült: egyedi fejlesztés eredményeként közel 120 országban használható mobilitás platform és applikáció áll az ügyfelek rendelkezésére, megjelent a kínálatban a kedvező ár-értéke miatt népszerű FlizzR autókölcsönzési brand is és a külön üzletágként működő, az Emirates kizárólagos magyarországi prémium személyszállítási partnereként működő Sixt Limousine Service. Jól karbantartott, egy évesnél fiatalabb személygépkocsikkal rendelkezik, felsőkategóriás járműveivel pedig jelenleg a legnagyobb prémium flottával rendelkező rent-a-car szolgáltató Magyarországon, de elektromos és hibrid autók tekintetében is egyedülálló a kínálata. A személygépkocsis bérleti igények kiszolgálása mellett kistehergépjárművekkel is az ügyfelek rendelkezésére állnak, továbbá rövid és hosszú távra szóló autókölcsönzési szolgáltatásaikat is úgy alakították ki, hogy azok kedvező áraik mellett is megfeleljenek magán és üzleti partnereik legmagasabb minőségi elvárásainak is.