Az AutoWallis segíti a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozókat

1024 709 Autowallis

Több száz, a koronavírus ellen harcoló egészségügyi dolgozót támogatnak ingyenes autóhasználattal, szervizszolgáltatással és gépjármű-fertőtlenítéssel az AutoWallis csoport tagjai. A tőzsde autós vállalata lehetőségeihez mérten saját eszközeivel és munkatársainak közreműködésével segíti a járvány elleni küzdelmet. A támogatást több budapesti kórház és kerület egészségügyi dolgozói vehetik igénybe.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt. tagvállalatai, valamint az általuk képviselt egyes márkák több száz, a koronavírus megfékezéséért küzdő egészségügyi dolgozót támogatnak autóhasználattal, szervizszolgáltatással és gépjárműfertőtlenítéssel. A hazai autóipari szektor vezető szereplőiként emellett szervizdíjbevételük bizonyos hányadát a jelenlegi járványhelyzethez kapcsolódó jótékonysági célra is felajánlották. Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a csoport és munkavállalói elkötelezettek a koronavírus elleni küzdelem iránt, és maximálisan elismerik a vírus ellen a frontvonalban harcoló egészségügyi dolgozók munkáját. Éppen ezért lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek annak érdekében, hogy saját eszközeik rendelkezésre bocsátásával és munkatársaik közreműködésével támogassák az egészségügyi dolgozókat hősies munkájukban. A koronavírus miatti helyzetben az AutoWallis leányvállalatai, a Wallis Automotive Europe, a Wallis British Motors, a Wallis Motor Duna, a Wallis Motor Pest, valamint a Wallis Autókölcsönző bemutatóautóik, valamint szervizkapacitásaik egy részét ajánlották fel különböző kórházak, szervezetek, és budapesti kerületek egészségügyi dolgozóinak.

A Wallis British Motors, mely április óta a Jaguar és a Land Rover hazai forgalmazója, a főváros 9. kerületében dolgozó egészségügyi dolgozók részére felajánlotta, hogy a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt heti 20 gépjármű ózonos fertőtlenítését és műszaki átvizsgálását díjmentesen végzi el, hogy autóikat minél biztonságosabban használhassák feladataik ellátására. A Wallis British Motors emellett vállalja, hogy az átvizsgálás – a 9. kerületben díjmentes hozom-viszem szolgáltatással lehet igénybe venni – során feltárt esetleges hibák kijavításánál a munkadíjból 50 százalék kedvezményt biztosít, és az így megfizetett kedvezményes díjat egy kiválasztott egészségügyi intézmény alapítványának utalja át, ezzel is segítve a koronavírus elleni küzdelmet. A Wallis Automotive Europe (WAE), az általa képviselt Ssangyong márka két járművét (Ssangyong Rexton és Ssangyong Tivoli) ajánlotta fel egy-egy hónapra a Dél-pesti Centrumkórháznak. Az autókat Dr. Szlávik János, infektológus szakorvos, a kórház infektológiai osztályának vezetője vette át. Az Etesd a dokit! mozgalmat, melynek önkéntesei naponta több mint 100 adag meleg ebédet szállítanak a kórházakban helyt álló orvosoknak és nővéreknek, a WAE által képviselt két márka is támogat: ingyenes használatra két hétre felajánlottak egy Range Rover Velart és egy hónapra egy Ssangyong Korandot. A Wallis Autókölcsönző, mely a Sixt márkát képviseli Magyarországon, két Opel Astra két-két hónapos használatát ajánlotta fel a Dél-pesti Centrumkórház számára. A Wallis Motor Duna és Wallis Motor Pest, mely BMW és MINI járműveket értékesít, két budapesti kerület kórházainak (a 9. és 14. kerületben: Bethesda Gyermekkórház, Dél-pesti Centrumkórház, Heim Pál Gyermekkórház, Honvéd Kórház, Szent László Kórház, Uzsoki Utcai Kórház) egészségügyi dolgozói számára ajánlotta fel, hogy május végéig gépjárműveiket ózonos technikával fertőtleníti, külső és belső takarítással egyidejűleg.