Vezető testületek

IGAZGATÓSÁG

Müllner Zsolt

igazgatóság elnöke

A Wallis Asset Management vezérigazgatója a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, 1994 óta dolgozik a Wallis Csoportnál. 1994-2004 között a Wallis Motor, a BMW magyarországi vezérképviseletének ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. Többéves vezetői tapasztalatait ezt követően a Wallis Auto Holding elnök-vezérigazgatójaként, majd 2000-től a Wallis Zrt. igazgatósági tagjaként is kamatoztatta. 2007-ben a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója lett, ezzel egyidőben a Graboplast Zrt. és WING Zrt. igazgatósági tagjának, később a Venturio Kockázati Tőke-alapkezelő Zrt. elnökének is kinevezték. Meghatározó szerepe van többek között a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Alteo Nyrt. létrehozásában, melynek alapítása óta igazgatósági tagja, valamint a Wallis Csoport autós üzletágának az AutoWallis Nyrt-n keresztüli tőzsdére vitelében.

Ormosy Gábor

vezérigazgató

igazgatósági tag

Az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója 2004-től a Wallis Autó Holding pénzügyi igazgatójaként, majd vezérigazgatójaként dolgozott az autós üzletág reorganizációján, ezt követően pedig a Wallis Csoport pénzügyi igazgatói feladatait látta el. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen és az amerikai Georgetown Egyetemen végezte. 2006-ban a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalataként alapította meg és irányította vezérigazgatóként a kkv-k EU támogatásainak adminisztrálásáért felelős MAG Zrt.-t, majd ezt követően egyebek mellett az MKB Banknál és a Veolia csoportnál töltött be vezető pozíciókat.

Székely Gábor

igazgatósági tag

Az AutoWallis Nyrt. befektetési igazgatója a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügy szakán szerzett közgazdász diplomát. A szakember évtizedes vállalatvezetői és tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik, miután részt vett Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő ingatlanbefektetési társaságának, az Appeninn Nyrt-nek 2009-es megalapításában, melynek aztán vezetője is volt. Szakmai pályafutásának elején ingatlanüzemeltetési- és befektetési piacon szerzett széleskörű tapasztalatokat, valamint tanácsadóként segítette jelentős hazai vállalatok tőkeműveleteit, szakértőként pedig ipari termelőüzemek értékesítésébe is bekapcsolódott. Az AutoWallis befektetési igazgatójaként sikeres tapasztalataira építve felel a vállalat tőkepiaci jelenlétéért, a befektetési holding új befektetéseinek felkutatásáért és azok lebonyolításáért.

Andrew John Prest

igazgatósági tag

A Wallis Automotive Europe ügyvezető igazgatója tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a University of London szláv és kelet európai tanszékén végezte, majd ez utóbbin szerzett politológus diplomát. 1994-ben telepedett le Magyarországon, ezt követően Budapesten a Xerox regionális központjában dolgozott, először értékesítőként, később marketing- és regionális értékesítési vezetőként. A későbbiekben a Magyar Telekom internetes divíziójának (Axelero) ügyvezető igazgatójaként, lakossági üzletág vezetőjeként folytatta karrierjét, majd pedig a Cisco Systems regionális értékesítési vezetőjének nevezték ki. A Wallis autós csoportjához 2005-ben csatlakozott, azóta tölti be jelenlegi pozícióját.

Antal Péter

igazgatósági tag

A Wallis Motor Duna és Wallis Motor Pest ügyvezető igazgatója a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát. 2003 óta dolgozik a Wallis autós csoportjánál, ahol először a Globe Motor ügyvezetőjeként a BMW márkáira szakosodott márkakereskedést irányította. Korábban pedig a Ricoh Hungary marketing vezetője volt, valamint a CityReach International és a British American Tobacco Hungary vállalatoknál dolgozott különböző pozíciókban. 2012 óta a BMW Kereskedők Európai Szövetségében az EBDA-ban Magyarországot képviseli, míg 2008 óta a BMW Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöki tisztjét is betölti. Jelenlegi pozíciójában irányítása alatt a cégcsoport nem csak megtartotta piacvezető szerepét, hanem számottevően növelte is piaci részesedését.

Dévai Gábor

igazgatósági tag

A Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezető igazgatója közel két évtizede. A cég a Sixt autókölcsönző magyarországi képviselője, mely vezetése alatt domináns pozíciót szerzett a hazai piacon. Dévai Gábor közgazdász MBA diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Jean Moulin Lyon III. Egyetemen szerezte, emellett pedig francia szakos nyelvtanári diplomával rendelkezik. 2019-ben a Neosys Coach képzés keretén belül coach vezetői képesítést is szerzett. Pályafutását Svájcban és Luxemburgban kezdte a turisztikai szektorban, majd későbbi pályafutása során komoly tapasztalatokat szerzett az autóipari szolgáltatói piacon. 2007-2013 között a Wallis Autóparkkezelő Kft. ügyvezetője volt, amely közel 2000 autó flottakezelést látta el a Sixt Leasing franchise jog égisze alatt. 2019 óta a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége Felügyelőbizottságának elnöke.

FELÜGYELŐBIZOTTSÁG / AUDIT BIZOTTSÁG

ifj. Chikán Attila, felügyelőbizottság elnöke
Energetikai és gazdasági szakember, diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte. 2008-as alapítása óta a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Alteo Nyrt. vezérigazgatója. Ezt megelőzően pénzügyi és befektetési elemzőként dolgozott különböző pozíciókban. A fenntarthatósági kérdésekben aktív szakember a Magyarországi Üzleti Tanács a fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezet elnöke.

Ecseri György, felügyelőbizottsági tag
A több mint 20 éves pénzügyi- és ingatlanszektorban szerzett tapasztalattal rendelkező szakember a Műszaki Egyetem mérnöki karán diplomázott, majd a Durham University-n (Egyesült Királyság) kapott MBA képesítést. A Wallis Csoportnál tíz éve dolgozik projekt igazgatóként, a csoport több tagjánál board és felügyelőbizottsági tagként segíti a munkát.

Vitán Gábor, felügyelőbizottsági tag

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzettséget szerzett szakember pályáját 1998-ban a Wallis Zrt. munkatársaként portfolió menedzseri munkakörben kezdte, 2002-től 2004-ig a Wallis Csoport kontrolling igazgatója volt. Feladatai közé tartozott a Wallis Csoport vagyonkezelési elveinek kialakítása és annak működtetése, valamint a tranzakciós terület támogatása. 2004 és 2006 között a Wallis autós üzletágának reorganizációs feladataiért volt felelős vezérigazgatói-helyettesi, majd vezérigazgatói pozíciókban. 2006-tól a Wallis Asset Management Zrt. tranzakciós igazgatójaként a cég akvizíciós tevékenységét vezeti, amelynek során számos sikeresen végrehajtott tranzakció lebonyolításában vett részt. A Venturio Zrt. alapító munkatársa, 2013-tól vezérigazgatója.

Tulajdonosi szerkezet

5% feletti részvényesek

Részvényes neve Részvények darabszáma Tulajdoni hányad a sorozatból Tulajdoni hányad a teljes részvénymennyiségből
Összesen: 215.752.034  db 79,83% 79,71%
Wallis Asset Management Zrt. 195 861 703 db 72,47% 72,36%
AutoWallis MRP Szervezet 19 890 331 db 7,36% 7,35%

Vezetői részvénytulajdon

“C” részvénysorozat – törzsrészvények

Részvényes neve Részvények darabszáma Tulajdoni hányad a sorozatból Tulajdoni hányad a teljes részvénymennyiségből
Müllner Zsolt 1 227 560 db 0,45% 0,45%
Ormosy Gábor 27 000 db 0.0001% 0.0001%
Andrew John Prest 11 127 043 db 4,12% 4,11%
Antal Péter 2 350 832 db 0,87% 0,87%
Dévai Gábor 60 648 db 0,0002% 0,0002%
Székely Gábor 121 000 db 0,0004% 0,0004%